Trött på vanlig charter?

100380-big-male-african-lionUnder höstloven och jul är det många som vill ge sig iväg på riktig solsemester. Men enligt GP är snart alla resor till de vanligaste resmålen fullbokade – så varför inte åka till ett ovanligare resmål?

När det kommer till att boka solsemester över jul och nyår gäller det att vara ute i god tid, och till exempel boka sin resa redan i augusti. Men om man är intresserad av att åka till en mer exotisk plats än Grand Canaria så bör du spana in researrangören Toppafrika som ordnar fantastiska resor till Afrikas populäraste resmål och sevärdheter. Och om du vill lära dig mer om Afrika ur en författares ögon och speciella synvinkel kan du klicka här.

Vad ska man se i Afrika

Ett av de bästa platserna på den afrikanska kontinenten är Kenyas naturreservat där den populäraste attraktionen är ”the big five”, men om man inte är intresserad av att åka omkring på safari under sin resa vill vi tipsa om att bestiga Kilimanjaro, vilket är något alla kan göra – det bevisade rullstolsbundne Lasse 2013  vilket du kan läsa mer om här. Eller om du inte vill klättra rekommenderar vi att du i alla fall besöker bergsfoten – det är en syn du aldrig kommer att ångra.

Vart ska man bo?

Något som är unikt för Afrika är dess boenden mitt på savannen i stora tält där man kan välja både lyx och spartanskt boende. Till exempel är det många som åker hit på sin bröllopsresa och bokar in riktigt lyxiga bröllopspaket med middagar, safari och annat roligt som bara Afrika kan erbjuda. Så skippa den gamla trista chartern i år och vidga istället dina vyer – Afrika kommer inte att göra dig besviken och du kommer garanterat att få ett minne som du kommer ha för resten av livet!