Topphotell

Att kunna bo på det hotell som bäst passar ens behov, utan att behöva lägga allt för mycket tid på att lokalisera och boka det, är en stor fördel för varje resenär. Oavsett om man är ute efter det mest ekonomiska av sovsalar eller om man har siktet inställt på ett femstjärnigt hotells takvåning, så är det skönt att kunna göra bokningen i förväg och på Internet. För dig som är ute efter just topphotellen så finns det oftast ett bra utbud i alla större städer. Använd dig av en resebyrå eller någon av Internets söktjänster för hotellbokningen.

Populära hotell

Det finns gott om populära hotell världen över, men några utmärker sig som särskilt attraktiva. Dubai vinner exempelvis ofta tävlingar när det kommer till resebranschens olika nischer, så som klimat och service. Hotellet Burj al Arab som ligger i Dubai är därför, inte helt oväntat, utsett till det mest populära hotellet i världen enligt WTA – World Travel Awards. Hotell Michelangelo i New York är också väldigt uppmärksammat för hur stilfullt och behagligt det är att bo på. Michelangelo har en italiensk anstrykning och personalen talar flera språk. Likt många andra populära och lyxigare sortens hotell ingår det i det amerikanska nätverket Star Collection.

Hotellbokningstjänster

För den som vill boka hotell på nätet utan att behöva gå via en resebyrå, finns det flera alternativ. De här två är de som vanligen rekommenderas:

Hotels.com – En bred och mycket användbar tjänst som finns tillgänglig för nästan alla länder. Här listas mängder av hotell av olika klass, och det finns något för både den som behöver tänka sparsamt och den som är redo för att slå på stort.

Booking.com/Hotell – På booking.com finns inte bara otalet logialternativ, man kan även boka bil, tåg, flyg båt och så vidare dessutom.

Så länge du har bokat de två, tre första nätterna i den stad du ska till, så kan du därefter välja ett nytt hotell. Det enda som med säkerhet bör undvikas är att bli strandad utan logi den första natten!