Stockholm, stad i världen

Allt fler väljer att semestra i Europas storstäder istället för att åka på charter. De populäraste resmålen just nu är huvudstäderna Berlin, Amsterdam och Paris men en uppstickare är vår svenska huvudstad Stockholm.

1095637-old-town-in-stockholmGemensamt för huvudstäderna i toppen på listan över populära resmål i sommar är att alla bjuder på en rik historia och mångårig status som residensstad. Något som är intressant att se är att Stockholm är en av uppstickarna på listan och att nästan 15 miljoner turister besöker eller passerar staden årligen. Samtidigt kan poängteras att även inhemska turister inkluderas i denna höga siffra men det faktum ändrar inte på sanningen om att det kan vara svårt att få tag på ett bra hotell att övernatta på under turistsäsongen i staden. Därför kan en god idé vara att surfa in på http://www.stockholmshotell.com innan en planerad avrest till vår vackra huvudstad. På denna hemsida finns flera tips om sevärdheter och en hög sökvariabel att välja i när man söker efter ett hotell.

”Allt fler utländska turister väljer Stockholm som resmål – och på svensk mark tar aktörer tillvara på turismnäringens möjligheter, konstaterar en ny studie från strategikonsultbolaget Roland Berger. Stockholm är en av få europeiska huvudstäder som har lyckats öka antalet hotellrum och bibehålla stabila rumspriser.” läs mer här

Missa inte Gamla stan

Under sommaren är Stockholms äldsta del ett väl värt besöksmål under vistelsen i huvudstaden. Den historiska stadsdelen sträcker sig över Stadsholmen och Riddarholmen och bjuder på minnen från Stockholms, och framförallt Sveriges, storhetstid samt har bevarade byggnationer från 1200-talet. Här finns flera caféer och barer i olika skepnader så det är lätt att hitta sitt alldeles egna smultronställe.