Konferenshotell i Stockholms skärgård

Att åka på konferensresa är inte alltid smidigt och enkelt. Ofta vill man få så mycket som möjligt för pengarna, men ofta får det inte kosta alldeles för mycket. Att hålla sig inom Sveriges gränser är inte alltid populärt bland medarbetarna, eftersom man kanske tror att det betyder sunkiga konferensgårdar med tråkiga omgivningar. Men faktum är att Stockholms skärgård erbjuder det där lite exotiska, lyxiga som många vill åt på konferensresor, och det är även betydligt mycket smidigare och härligare än att åka på en billig och prispressad resa utomlands.

4553415-uto-expressenI Stockholms skärgård finns massor av fantastiska platser och aktiviteter att ta del av. Lösningar för att boka vackra konferenshotell finns till exempel på http://www.utsiktenmeetings.se/konferens/, som erbjuder konferenshotell i Nynäshamns skärgård en halvtimme från Stockholm. Man kan också åka ut till andra delar av skärgården och upptäcka öar både nära och långt ifrån Stockholm city.

I en artikel i Dagens Nyheter rekommenderar man bland annat dagstur till Grinda, snorkling på Nåttarö, segling i Sandhamn eller naturupplevelser på Utö. Allt beror på hur länge man ska vara borta, hur många man är och vad man har för tycke och smak. En ö som är cykelvänliga och har mycket service i forma av affärer och restauranger är Möja, skriver Norrköpings tidningar. Här passar det utmärkt att ha endags-konferens eller att stanna en hel helg.

Stockholms skärgård har tidigare haft problem med att locka turister som kommer till Stockholm, både på gott och ont. Av de cirka 12 miljoner besökare som kom till Stockholm under ett år var det bara 1 miljon av dessa som besökte skärgården, skriver Mitt i Stockholm. Det är alldeles för lite, tyckte länsstyrelsen, skärgårdskommunerna, landstinget och Stockholms stad, och därför har man nu satsat cirka 16 miljoner kronor på att få fler att komma ut till skärgården. En viktig del av arbetet som pengarna ska gå till är förbindelser mellan öarna. Därför passar det även konferensresor bättre och bättre när mer pengar satsas på att få skärgården ännu mer tillgänglig för besökare.

Som uppladdning inför konferensen i skärgården kan man kolla på humorgruppen Grotescos klassiska sketch där de driver med Stockholms skärgård: