Bo på hela världens topphotell

Runt om i världen står det personal redo för att serva gäster och få dessa att känna sig ompysslade. Hotell har som vana att ta hand om hotellgäster på allra bästa sätt och idag finns det inte plats för låga standards på hotellen. Detta då konsumenterna kan berätta om upplevelser för varandra. Exempelvis är det enklare att ta reda på vad en annan gäst har upplevt på sin resa till ett specifikt land, samt om sitt boende på ett speciellt hotell. Utöver konsumenternas betyg så får vi även journalister och professionella åsikter om boendet när vi läser tidningen.

Hur man än vill få reda på hur ett visst boende är så kan ta reda på det på många olika sätt. Det mest effektiva sättet är dock genom att söka på nätet. Det går att söka på flera olika platser och bland annat så är Google en bra källa till information.  Det finns även specifika sidor som endast riktar sig till att recensera hotell och dessa kan ha en lätt navigering mellan de olika hotellen.

Att lita på andras ord

Vi litar idag på främlingar egentligen när vi väljer hotell och stirrar blint på hotell på nätet och missar hela tjusningen att uppleva spänningar. Man kan lätt fastna för reportrars recensioner om ett hotell med fem stjärnor som Villa Anna i Uppsala:

Även som hotell har lilla Villa Anna – som öppnade för ett knappt år sedan – kvar en familjär och ombonad känsla. Lobbyn är varm och vänlig, mottagandet välkomnande. Det doftar te och nybakt från den lilla matsalen. Afternoontea ingår inte i weekendpaketet så Hotellpatrullen tar i stället en stärkande promenad bland höstlöven.(Läs hela recensionen här)

När v i bokar hotell på nätet så kan vi uppleva det som en djungel med recensioner och tyckande från gäster som bott på hotellet. Hotellen själva klagar på att konkurrenter lätt kan gå in och ge dåliga betyg till andra hotell. Något som kan vara ett stort problem, även åt andra hållet där hotellen ger sig själva alldeles för höga betyg har varit ett problem. Det man får lov att gör är att tänka på att din upplevelse kan skilja sig kraftigt från andras. Något som du upplever som mysigt och ombonat kan för någon annan vara banalt, etcetera.