Att semestera i Sverige

Att semestra i Sverige är något som är populärt bland såväl svenskarna själva som bland turister från andra länder. En artikel i tidningen visade häromdagen att hela två tredjedelar av svenskarna vill semestra på hemmaplan under sommaren. Detta beror dels på att det är lättare att umgås och hitta på saker med sina vänner här, och att sommaren trots allt är den härligaste årstiden att vistas i Sverige (enligt många). En del väljer att vara turister i sin egen stad, vilket kan vara nog så härligt. Att bara strosa runt på gatorna, sätta sig på en bänk, ta en glass och njuta av solen kan göra vem som helst lycklig. Andra väljer att besöka en annan stad under sin semester, kanske bilar man genom Skåne och bor på olika vandrarhem, eller så åker man till en storstad och lever cityliv för ett par dagar. Oavsett vad kan man vara säker på att Sverige erbjuder alla möjligheter för en härlig semester!

Populära resmål i Sverige

Vad man än är ute efter i semesterväg är det troligt att du kan finna det i Sverige. Vill du komma från storstaden och leva i lugn och ro ute på landet kan man besöka en mindre stad, eller kanske till och med en by, med endast en mataffär, ett bibliotek och så vidare. Lockas man av storslagen natur lockar Norrland med sitt majestätiska landskap och är man mer av en stadsmänniska hittar man det malmöpulserande stadslivet i:

  • Stockholm, Sveriges huvudstad med en mängd av nöjesutbud, allt från museum till lyxigt nattliv.
  • Göteborg, en av Sveriges största städer med ett stort utbud av nöje, passa på att gå på Liseberg eller gotta dig på klubbarna längst avenyn.
  • Malmö, parkernas stad, nytt möter gammalt, passa på att besöka alla sevärdheter från Lilla torg till Turning Torso.

Boende

Även när det gäller boendeformer finns det mycket att välja mellan i Sverige. Vill man uppleva riktigt, genuint lantliv finns det bondgårdar som erbjuder boende, där man får vara med och mata djuren morgon, middag och kväll. Vill man ha en lite mer semesterkänsla under sin vistelse på landet finns givetvis alternativ som vandrarhem, bed & breakfasts och hotell. I storstäderna är urvalet kanske som störst, med såväl hotell och vandrarhem som campingplatser och stugor. Vad man än söker så finns det gott om hjälp för att hitta hotell i Malmö exempelvis. Du fyller bara i dina preferenser om ett boende och utesluter då de hotell som inte faller i smaken: centralt läge, lyx, billigt, nära naturen, etcetera.